Signaler på innsiden

Et personlig prosjekt som drar på en reise gjennom bøker, sårbare temaer, poesi og kommunikasjon. Under denne reisen undersøkes det om hvordan det psykiske herjer i oss og samtidig forsøke finne alternativer for å bli friskere. Først og fremst er det viktig at vi greier å åpne oss selv. 

Ensom kamp

er boken som fremstiller angst gjennom vakker poesi og illustrasjon. På den måten kan det være enklere å snakke om et tema, som ellers er vanskelig. Vi trenger bedre forståelse, dele opplevelser og kurere smerten sammen for å bli friskere. 

Denne boken ble utviklet fra egen personlige bakgrunn, da en veldig urolig barndom var utløseren til angsten. Dette har gitt meg store motganger gjennom hverdagen og hindret meg i å ha ambisjoner om å lykkes i fremtiden. Hver dag var en kamp mot det negative i mange ulike situasjoner. En psykolog kunne holde orden på tankene eller gi instruksjoner til handlinger som måtte til for å klare seg gjennom anfallene, men ingen kunne forandre livet mitt, det måtte jeg selv. Hadde det ikke hvert for at jeg mestret åpenheten eller holde på innstillingen om å aldri gi opp, hadde jeg ikke stått her i dag. 

Angstlidelser er et svært utbredt problem, derfor er dette er et ganske stort og aktuelt tema da vi lever i en verden med stort press på hvordan vi skal fremstå. Det finnes alltid mobbere på skoler og arbeidsplasser mens utrolig mange opplever også psykisk og fysisk mishandling i sitt eget hjem. Når man lever i stadig frykt er dette årsaken til at det utvikles angst og dermed hemmes daglige fungeringer som kroppsreaksjoner, tankemønster og handlinger. 

Mitt prosjekt skal være med på å gjøre en forskjell og en årsak til at mitt produkt skiller seg ut er:

 

At det viser tema angst fra en ny side, med vakker poesi og illustrasjon. Det er ikke vanlig å se et sårbart tema som noe vakkert og naturlig, men det beviser at angst er normal og noe vi alle kan ha. Det skal heller ikke være noen skam å ha angst eller at andre skal frykte det, derfor trenger vi bedre forståelse i begge retninger.   

 

Innholdet er inspirert fra både prosjekteier sine opplevelser, men også frivillige mennesker som har sendt inn egne historier. 

© 2020 Madeleine Sandsland Aarø

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now